WEBDESIGNER KÉPZÉS

A képzés célja webdesign ismeretek és látásmód kialakítása a legújabb trendek figyelembevételével. A tanfolyamon résztvevők képesek lesznek tetszetős grafikával és látványos design-elemekkel színesített korszerű és felhasználóbarát weboldalakat létrehozni.

Szükséges előfeltételek:
Windows, Word, Paint felhasználói szintű ismerete, HTML alapok


A képzés főbb témakörei:
Weboldalkészítés
Grafikai és design ismeretek
Frontpage
DreamWeaver
Flash
Photoshop
Edit Plus
HTML
Képek, animációk, dinamikus objektumok készítése
i-frame, flash
CSS stíluslapok
Interaktív grafika: javascript, DHTML
Online reklám

A képzés végén a résztvevők cd-t kapnak, mely tartalmazza:

WEBPROGRAMOZÓ KÉPZÉS

A képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék azokat a technikákat, amelyek segítségével dinamikus weboldalakat és különféle webes szolgáltatásokat lehet létrehozni. A résztvevők számos gyakorlati példán keresztül ismerik meg a HTML nyelv, a PHP programozási és az SQL adatbáziskezelő nyelv adta lehetőségeket, és megtanulják, hogyan alakítsanak ki egy saját webes szolgáltatást.


Szükséges előfeltételek:
Valamilyen programozási nyelv ismerete (Basic, Pascal, C, Perl, Delphi, stb…),
Windows, Word, Paint és valamilyen HTML-szerkesztő felhasználói szintű ismerete.

A képzés főbb témakörei:
A webprogramozás alapjai
HTML, DHTML
Dinamikus weboldalak
Javascript
CGI, PHP
SQL, MySQL
Tippek és trükkök (hibakeresés, program-architektúra, keresők, biztonság stb.)

A képzés végén a résztvevők cd-t kapnak, mely tartalmazza:

 

WEBSZERKESZTŐ:

 

Rövid ismertető:

A tanfolyamon résztvevők az internetről kiválasztott oldalak elemzésével, sok példával és gyakorlattal sajátíthatják el a weboldalak készítésének, a szükséges programok kezelésének alapjait. Konkrét funkciók grafikai és forráskód-szintű megvalósítását is megismerhetik. A tanfolyam egyszerűbb weboldalak tervezéséhez, elkészítéséhez, karbantartásához ad alapot, valamint URL-gyűjteményeket, hasznos tanácsokat és ötletek ad a további ismeretbővítéshez. Foglalkozik a webes szerzői jogokkal is. Továbblépési lehetőségként bemutat JavaSriptet, PHP-t és MYSQL-t tartalmazó weboldalakat.

 

Kiknek ajánlott:

Azoknak, akik szeretnének saját weboldalakat létrehozni, és meg akarják szerezni az ehhez szükséges technikai és elméleti tudást.

 

Szükséges előfeltételek:

Windows, Word, felhasználói szintű ismerete.

 

Kulcsszavak:

HTML, HTML-szerkesztők, képszerkesztők, ingyenes és shareware programok, publikálás, Javascript, regisztráció, webszerver, hosting, jog.

 

A tanfolyam időtartama:

24 óra

 

A tanfolyam bemutatása:

A tanfolyam 4-5 mintaoldal (http://www.origo.hu, http://www.nepszabadsag.hu , http://www.index.hu , http://www.kiskapu.hu stb áttekintésével indul, melynek során hangsúlyt kapnak a grafikai megjelenéssel, a funkcionalitással és megvalósítással kapcsolatos tudnivalók.

A mintaoldalak segítségével elemezzük az alkalmazott formátumokat (szövegek, képek, hangok, videók, flash-animációk stb.), és a weboldal szerkesztése során használt elnevezéseket (HTML, JavaScript, CSS, PHP, CGI, MySQL, Flash, GifAnimator) tisztázzuk.

 

Az ismertetett technológiák segítségével a tanfolyam minden résztvevője kialakít egy saját weboldalt, ehhez megismeri a szükséges szoftver-és hardware-eszközöket.

A weboldal szerkesztése a Microsoft Frontpage weboldalszerkesztő szoftverrel történik, amely lehetőséget ad az oldalak vizuális és forráskód-szintű szerkesztésére egyaránt. Megmutatjuk, hogyan lehet a korábban bemutatott mintaoldalak egyes részeit ezzel a szerkesztőprogrammal elkészíteni. A Frontpage mellett szerephez jutnak más, kommerciális és szabadon elérhető (ingyenes, shareware) programok is. Kiemeljük, hogy ezek közül mely programnak mi az előnye, milyen formátumú tartalmat lehet velük létrehozni, valamint, hogy mikor, milyen célra érdemes használni őket.

 

A gyakorlat során a saját oldal elkészítése két lépcsőből áll:

 

  1. a hallgató létrehoz egy egyszerű, egy lapból álló weboldalt

 

Ezen a weboldalon helyet kapnak a különböző formátumú tartalmi egységek: képek, táblázatok, menük, stb. Szót ejtünk arról, milyen sorrendben érdemes ezeket a tartalmi egységeket kialakítani, és hogyan lehet őket összeilleszteni. Kiemeljük, milyen webdesign-szempontokat célszerű figyelembe venni, és néhány negatív példán bemutatjuk, mit kell elkerülni.

Az oldal összeállítása során szó lesz az oldalon belüli navigációról és arról, hogyan lehet az elkészített weboldal HTML-kódját automatikusan ellenőrizni, miként lehet a hibákat gyorsan megtalálni.

 

  1. A második lépcső a több lapból álló website létrehozása lesz.

 

Itt megmutatjuk, hogyan érdemes a könyvtárstruktúrát kialakítani, mire érdemes figyelni, hogy a website „hordozható” legyen. A több oldalból álló website optimális méretéről és az ideális tervezéséről is szó lesz. Ez a rész kiterjed arra, hogyan lehet az oldalakat külső linkekkel más weboldalakhoz hozzákapcsolni, és miként lehet az oldalak között navigációt megkönnyíteni.

Az oktatás során elemzett mintaoldalakon együtt látható számos építőelem: menü, számláló, szavazógép, dátumkijelzés, névnap, regisztrációs űrlap, webes áruház, stb. A saját weboldal elkészítése során megmutatjuk, hogy ezeket az építőelemeket hogyan lehet kialakítani vagy átemelni más oldalakból.

 

Bonyolultabb építőelemek elkészítésének az ismertetésére a haladó szintű (Web programozói) tanfolyam keretében kerülhet sor. Az oldalak interaktivitása, dinamizmusa Javascriptekkel, DHTML segítségével és CSS stíluslapok segítségével növelhető. A jelen tanfolyam érinti ezeket az eljárásokat, jelzi, hogy a most elkészített weboldalt később ezekkel korszerűvé tudjuk tenni.

 

A saját website elkészítése után az oldal üzemeltetésével kapcsolatos tudnivalók kerülnek terítékre. Részletesen ismertetjük, milyen sorrendben és mit kell tenni ahhoz, az oldal elérhető legyen az interneten (publikáció), valamint azt, hogy ekkor mire kell odafigyelni. Ez magában foglalja a cégnév.hu és a cégnév.com típusú domain nevek regisztrálásával kapcsolatos tudnivalókat; az oldal elhelyezésével kapcsolatos lehetőségeket: saját webszerver felállítása, hosting; a magyarországi szolgáltatókkal és árakkal kapcsolatos tudnivalókat.

Végül áttekintjük a weboldal védelmével és a webes szerzői jogokkal kapcsolatos tudnivalókat is.

 

A tanfolyamhoz kapcsolódó CD tartalma:

·         A tanfolyam során vett példák

·         A tanfolyami órák anyaga

·         Magyar nyelvű anyagok a weboldal készítésről

·         HTML specifikációk

·         A tanfolyamon bemutatott és az Interneten található Shareware programok

 

A képzés ára: 30.000 Ft+Áfa